BEHANDLING

PARTERAPI


Parterapi er for alle par uanset stadie i forholdet. For mange er det vigtigt at bryde mønstre fra tidligere relationer og tidligt i forholdet lære at sætte ord på følelser og behov. For en del anvendes parterapi forebyggende for at kunne bevare det nære bånd, som ofte udfordres i forskellige stadier i livet. Andre går i parterapi efter et brud, for at kunne bevare eller genskabe det gode samarbejde; oftest omkring børn. Uanset motivation er parterapi et vigtigt værktøj i at styrke kommunikation, ærlighed og tryghed. Jeg arbejder i parterapien primært med emotionsfokuseret terapi. Her sætter vi blandt andet fokus på, hvorledes vores individuelle og fælles mønstre kan skabe uhensigtsmæssige dynamikker i forholdet, og hvordan vi i højere grad kan højne kommunikation og skabe glæde og ikke mindst tryghed mellem jer.


Tag meget gerne kontakt for en uforpligtende snak om, hvordan et parterapeutisk forløb kan se ud for jer.

Parterapi
Angst og OCD

ANGST OG OCD


Jeg arbejder med både børn, unge og voksne med angst og/eller OCD.


Angst kan komme til udtryk på mange forskellige måder: Som fobi for eks. hunde, hvor selv en lille gåtur kan blive helt uoverskuelig. Som social angst, hvor det at skulle holde oplæg for skoleklasse eller kolleger medfører ondt i maven og bekymringer om dette flere uger inden. Eller som generaliseret angst, hvor tankemylderet indimellem kan blive altoverskyggende og måske medfører forstyrrelser af søvnen - og på mange andre måder.


OCD kan komme til udtryk som tvangstanker eller tvangshandlinger i form af eksempelvis overdreven håndvask, behov for tjekke et bestemt antal gange eller indtil det føles rigtigt - eller eksempelvis som ubehagelige tanker, som vedbliver at plage, selvom det forsøges at skubbe dem væk.


Uanset hvordan ængsteligheden fylder hos dig, finder vi sammen ud af, hvordan vi får tilrettelagt et forløb, der kan hjælpe dig fri af angstens bånd..


Jeg arbejder primært med kognitiv adfærdsterapi. Men bruger også elementer fra compassions fokuseret terapi og metakognitiv terapi.


(Den flotte og enormt godt beskrivende tegning her er tegnet af den seje og dygtige Sofia Hougaard Koch).

COOL KIDS


Cool Kids er et kendt manualbaseret program målrettet børn og unge mellem 8 og 12 år med angstlidelser. Cool Kids er baseret på kognitiv adfærdsterapi, hvor både barn og forældre deltager i behandlingen og lærer konkrete redskaber til bedre at kunne håndtere barnets angst. Cool Kids programmet kan anvendes både som individuellle forløb og gruppeforløb. Der findes også Cool Kids forløb tilrettet unge (Chilled) og børn med autisme (Cool Kids AST) samt forældre til ængstelige småbørn (Cool Little Kids).


Jeg har arbejdet med Cool Kids programmerne siden min studietid, hvor jeg i den sidste del af min uddannelse var en del af angstklinikken på Aarhus Universitet (nu: CEBU). Jeg har derfor indgående kendskab til programmet og er selvfølgelig certificeret Cool Kids behandler. Jeg afholder både individuelle forløb og gruppeforløb. Jeg kører altid kun med mindre grupper, så der er plads til at tilgodese det enkelte barn og den enkelte familie. Læs mere om Cool Kids her.

Cool Kids

TERAPI I NATUREN

For mange - både børn, unge og voksne - kan det føles meget intenst at sidde overfor hinanden i terapirummet. For andre bliver det simpelthen for stillesiddende. Udover mulighed for bevægelse gennem gåtur eller fokus på noget fælles tredje ved at se på bålet, søen eller blade, der falder, kan naturen bringe noget helt særligt ind i terapien. Oven i den grundlæggende rolige og stressreducerende effekt, som naturen giver, så tilbyder det også den perfekte ramme til træning af forskellige øvelser (herunder blandt andet opmærksomhedsøvelser og mindfulness), hvis dette er noget vi sammen finder relevant.


Jeg har desuden forskellige samarbejdspartnere, der udover terapi også laver forskellige arrangementer, hvor naturen er omdrejningspunktet.


Tag meget gerne kontakt for nærmere information om, hvordan jeg inddrager naturen i terapien eller læs mere omkring mine samarbejdspartnere via link herunder.